AMSTERDAM – Vrijdag 25 Januari 2019 stond er wederom een topper op het programma.
Team Alkmaar /Sportstars, toen nog op de 2e plaats in de Eredivisie, kwam op bezoek in Amsterdam om Os Lusitanos voor de 3 punten af te troeven.

Deze doelpuntrijke wedstrijd heeft zich voornamelijk aan de zijde van Os Lusitanos gekenmerkt door toch wel prachtig combinatie voetbal met hoogstandjes van een aantal speelster.

De vrouwen van Os Lusitanos begonnen de wedstrijd in de aanval, druk zettend, waarop in de 4e minuut, na een prachtige steekbal van Wendy Remert, Sophie Ouwehand met een prachtig droge maar snoeiharde knal in de linker bovenhoek, de eerste treffer voor Os Lusitanos achter haar naam mocht zetten.
De wedstrijd bleef gelijk oplopen waarin Team Alkmaar wat kansen wist te creeeren. Door een getoucheerd schot, belandde een schot van Lotte Donath dan ook in de linker hoek. 1-1.

Os Lusitanos toonde veerkracht en wist de score weer uit te breiden tot 2-1.

Minuut 15, Bouchra Moudou laat haar klasse weer eens zien, en legt met een prachtige lob, de bal op het hoofd van Sophie Ouwehand, die de bal zo de verre hoek inkopt.

Ruststand 3-1 in het voordeel van Os Lusitanos.

De tweede helft begint wederom gelijk op, maar het is Os Lusitanos die de 4-1 op het scorebord mag noteren. Bouchra Moudou, na wederom een goede assist van Wendy Remert, mag de bal in het net schuiven.

Team Alkmaar voert het tempo op, gaat iets hoger druk zetten waardoor Os Lusitanos een rommelige 5 tal minuten beleeft. Team Alkmaar weet in 2 minuten tijd de score terug te brengen tot 4-3, waardoor de spanning langzaam weer opbouwt.
Met een paar goede reddingen wist Soraya Wong-a-Liem, Os Lusitanos goed in de wedstrijd te houden.

De gelijkmaker bleef uit, en Os Lusitanos wist mede dankzij prachtig combinatiespel maar ook vechtlust de wedstrijd naar zich toe te trekken.
Team Alkmaar deed nog iets terug en wist de 4e treffer nog te maken, maar de overwinning is gelukkig niet meer in gevaar geweest voor Os Lusitanos.

Wendy Remert, Bouchra Moudou, Gilanne Louwaars en Marlous Pieete wisten elk nog een keer te score, waarop de score eindigde in 8-4.

Os Lusitanos zet de goede reeks voort en bouw stabiel verder aan een overtuigend seizoen.

Gefeliciteerd Toppers!