AMSTERDAM – Khalid Elbaz wordt de nieuwe trainer van de Amsterdamse zaalvoetbalvereniging Os Lusitanos. De 49-jarige Utrechter neemt met ingang van het seizoen 2020/2021 de honneurs waar van het 1e heren team van de Amsterdammers.

Ervaring

De afgelopen drie seizoenen was Elbaz trainer van eerste divisionist ZVG/Cagemax. In december 2019 werd bekend dat Elbaz aan het eind van het seizoen zou vertrekken bij de club uit Gorinchem. Daarvoor was hij als trainer onder meer in de eredivisie actief bij ’t Knooppunt (Amsterdam) en JCK/Aiso (Utrecht). Tevens is Elbaz assistent trainer geweest bij ASV Lebo waarmee hij in de voorrondes van de Champions League actief was.

“Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij OS Lusitanos. Tijdens de gesprekken met de huidige leiding o.a. Mohammed Attaibi en Igino Vonsee kreeg ik een goed beeld van de manier van werken en besefte ik dat de visie van OS bij me past. Ik ga met veel plezier een mooie uitdaging tegemoet waarin professionalisering, presteren en winnen centraal staan”, aldus Elbaz.

Os Lusitanos

Bij de Amsterdammers treft Elbaz een ploeg wat met nog vijf wedstrijden te gaan bovenaan stond in de Topklasse. Echter, de corona-crisis maakte een abrupt einde aan het seizoen.

Volgende stap

Met de komst van Elbaz wil Os Lusitanos een volgende stap maken in de ontwikkelingen van de heren afdeling van de club. Elbaz begint door de corona-crisis allerminst onder gunstig gesternte, hoewel alle clubs natuurlijk de pijn voelen. De komende periode zal zowel de staf als de selectie verder vormgegeven worden in overleg met Elbaz.