Dit resultaat is het gevolg van de steun en het vertrouwen van al onze spelende en niet spelende leden, sponsoren, partners, vrijwilligers en trouwe toeschouwers, die de club door de jaren heen hebben gesteund en ondersteund! TROTS!

Staat jouw zaalvoetbalclub in de top 30 van Nederland?

Het zaalvoetbal in Nederland ligt al een tijdje stil, maar waar hoe staat jouw club ervoor op basis van de laatste jaren? Onderzoeksbureau Hybercube maakte een ranking.

BEKIJK DE RANKING IN HET MATCHCENTER

De Hypercube ranking rangschikt de clubs actief op de drie hoogste niveaus van de KNVB. Het toont de relatieve speelsterkte op het moment van de laatste update. De waarde van een club representeert zijn verwachte sportieve niveau. Met wetenschappelijke statistische methodes wordt de rankingwaarde berekend, gebruikmakend van de officiële historische en actuele resultaten in de competitie, beker, nacompetitie, play-offs en supercup. Omdat de Hypercube ranking zo is gebouwd dat de voorspelkracht maximaliseert, is de impact van recente resultaten groter dan prestaties uit het verleden. Zie https://www.euroclubindex.com/methodology/ voor een nadere toelichting. Met dezelfde methode is er ook een ranking voor het prof(veld)voetbal.

Regerend landskampioen Hovocubo staat zoals verwacht bovenaan de lijst. Gevolgd door FC Eindhoven en ASV Lebo die de laatste jaren ook vaak bovenin de Eredivisie te vinden zijn. Van de vier nieuwelingen in de Eredivisie heeft Be ’79 de hoogste notering. ZVG/ Cagemax, ZVV Ede, Scagha`66 en Zeemacht zijn de hoogst geklasseerden clubs die niet in de Eredivisie spelen.

Bekijk volledige lijst in Matchcenter

https://www.eredivisie-zaalvoetbal.nl/nieuws/4638-staat-jouw-zaalvoetbalclub-in-de-top-30-van-nederland