AMSTERDAM – OS LUSITANOS heren 1 is 2019 prima begonnen. Vrijdagavond kreeg de nummer 2 uit de eerste divisie Texel ’94 in sporthal Aristos met 5-3 klop. Eerder op Texel trokken de Amsterdammers nog met 4-0 aan het kortste eind.

Os Lusitanos kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Siali en de Zwart. Uiteindelijk kwamen de eindlandbewoners voor rust terug door een doelpunt van Wesselman. Ruststand 2-1.

Laatste 10 minuten

Het eerste bedrijf van de tweede helft kenmerkte zich door kansen, maar geen goals. De goals bewaarden de ploegen voor de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Na de 3-1 van Siali, kwam kampioenskandidaat Texel ’94 enkele minuten later terug in de wedstrijd 3-2. Het was echter diezelfde Siali die middels een 10 meter trap Os Lusitanos met nog 3 minuten op de klok op 4-2 schoot. Texel ’94 gaf niet op en scoorde na een individuele actie van Eelman de 4-3. Uiteindelijk was het aanvoerder Ralf Fenne die zijn ploeg bij de hand nam en de beslissende 5-3 onhoudbaar in de rechterhoek plaatste.

Next stop: Winsum

De Amsterdammers bezetten op dit moment de 5e plaats. Vrijdag 25 januari 2019 volgt in Winsum Futsal Winsum – OS Lusitanos. Aanvang 20.15 uur in de Ripperdahal.