Indeling seizoen 2017/2018

Topklasse A
Anatolia/ Huurinturkije.nl 1 Os Lusitanos 1
asv LEBO 2 Ruif (de)/ZoHip.nl 1
Counters (The) 1 Scagha’66 1
Golden Stars 1 VIOS’79 1/Gomes Noord-Holland
JCK/AISO 1 ZVC Chabab 1
Kondo Budjang FC 1 ZVV Zwaag/Hoogland Kozijnen 1

OS Lusitanos pakt overtuigend de titel in de Hoofdklasse A

AMSTERDAM – OS Lusitanos is de nieuwe kampioen van de Hoofdklasse A. De ploeg van Mohamed Attaibi nam de laatste hobbel door FC Marlene 3 in sporthal Aristos op spectaculaire wijze met 11-2 te kloppen. Het gat van dertien punten op Wognum Nicols is daardoor onoverbrugbaar.

Vooraf wisten de Amsterdammers dat ze zelf drie punten moesten pakken om het kampioenschap officieel te kunnen vieren. OS Lusitanos was op oorlogssterkte, dus inclusief Osei en de 18 jarige doelman Bouyafar die eerder op de avond met het 2e meededen.

Aanvallende speelwijze

OS Lusitanos liet FC Marlene 3 geen moment in de wedstrijd komen. De thuisploeg kwam na drie minuten op voorsprong door een prachtige vrije trap van aanvoerder Oulad Omar. Twee minuten later was het diezelfde Oulad Omar die aanlegde voor een vrije trap, maar dit keer koos hij voor een variant waaruit Stoc-Promes de 2-0 binnen schoot. Os Lusitanos leidde in Amsterdam bij de rust al met 7-1 door treffers van Oulad Omar (2), Jabir (2), Stoc-Promes, Grootfaam en een eigen doelpunt van FC Marlene.

Veilig

In het tweede bedrijf ging het tempo omlaag, maar was het uitblinker Grootfaam die met een fantastische lichaamsschijnbeweging zijn tegenstander omspeelde, de keeper trakteerde op een panna en de 8-1 op het scorebord liet noteren. Ondanks de gemiste kansen van Januario Fernandes, Vonsee en Fenne liep de thuisploeg uit naar 11-1 door doelpunten van clubtopscoorder Rebel, wederom Stoc-Promes en Osei. Uiteindelijk was het FC Marlene 3 dat doelverdediger Khodabaks passeerde en de eindstand op 11-2 bepaalde.