De vrouwen van Os Lusitanos winnen wederom in Rotterdam.

Vorige week werd de halve finale bereikt door in Rotterdam te winnen van TPP-Rotterdam. Deze week ging de eredivisie voor vrouwen in de zaal weer van start. En wederom was de tegenstander TPP-Rotterdam.

Echter dit keer moest Os Lusitanos afreizen met een zeer kleine selectie. Aanvoerster Gilanne Louwaars en Marlous Pieete speelden samen met Sophie die de meeste wedstrijden in het reserve team van Os Lusitanos heeft gespeeld. Samen met de talentvolle Wendy Remert. Keepster Maggy Kemmenaar viel vorige week geblesseerd uit, maar nu volledig ingetaped en vechtend tegen de griep stond zij in de goal. De reserves waren Soraya Wong A Liem die eigenlijk keepster is. En de coach van vrouwen 2 Sharon Sopaheluwakan. Zij heeft voldoende ervaring, maar dat is met alle respect al weer een paar jaar geleden.

Ondanks dat waren de meiden gebrand om deze wedstrijd naar hun hand te zetten. In de eerste helft lieten zij zien dat Os Lusitanos altijd komt om te voetballen. Er werd in plaats van afwachten, brutaal voor de aanval gekozen. En de sterk spelende Marlous joeg van af de linkerkant de bal in de korte hoek. Zo namen de Amsterdammers de voorsprong. TPP-Rotterdam veranderde van speeltactiek en besloot veel meer druk op de Amsterdammers te leggen. Dat resulteerde in de eerste helft nog niet in uitgespeelde kansen.

Het was Os Lusitanos die met Sophie en Wendy nog twee uitgespeelde kansen had. Maar zij zagen hun inzet niet in de goal verdwijnen.

Tien minuten in de tweede helft was het Wendy die de bal behendig onder de uitkomende keepster doorschoof. En het team op een 0-2 voorsprong zette. Met nog tien minuten te gaan, ging TPP-Rotterdam weer meer druk geven. En de altijd gevaarlijke Jennifer Oliveira scoorde de aansluitingstreffer voor de thuisclub. Maar het mocht niet baten. Ook niet toen de keepster mee ging voetballen.

De meiden van Os Lusitanos hielden stand en namen 3 punten mee naar Amsterdam.

Dit team heeft gestreden en heeft laten zien waar ze toe in staat zijn, gaf trotse coach Nuno Ferreira na afloop aan.