Na een mooie, gewonnen, bekerwedstrijd was het vrijdag eindelijk zover voor Os: de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen stond op het programma. Bij de trainingen spatte de energie eraf en de dames hadden er dan ook veel zin in om hun kunsten in de zaal te gaan vertonen.

Maar helaas begon de week met slecht nieuws. Het blessurespook van vorig seizoen bleek nog niet klaar met onze club. De blessure die onze nieuwste aanwinst Stephanie Buitendam bij een recente veldtraining opliep bleek veel ernstiger te zijn dan verwacht. Haar voorste kruisbanden zijn afgescheurd en ook in de binnenband en meniscus is een scheur opgetreden. Dat betekent dat we Stephanie de rest van dit seizoen niet meer in actie zullen zien. Een grote domper voor haar, maar zeker ook voor Os. We wensen haar de komende tijd veel sterkte bij haar herstel!

Gelukkig hebben we een brede selectie en hoopten we met een goede bezetting richting Damwald te kunnen vertrekken. Maar dat liep anders. Een kleine blessure bij Amy Stoel en een aantal persoonlijke omstandigheden bij andere speelsters gooiden roet in het eten. Met een klein clubje van slechts 8 speelsters maakten we uiteindelijk de lange reis naar Friesland voor onze eerste wedstrijd tegen nieuwkomeling Libertas.

Het werd een wedstrijd met ups en downs. De brede selectie van Libertas maakte een scherpe indruk en het team was gedreven om te winnen. Die energie leidde in de 13e minuut tot het eerste doelpunt tegen. Gelukkig wist Chelly Drost enkele minuten later een mooie kans te verzilveren en was de score weer gelijk. Na deze gelijkmaker raakte Os de grip op de wedstrijd echter kwijt. Door een aantal persoonlijke fouten en te weinig meelopen gaven we Libertas de ruimte om binnen enkele minuten de 2-1 en 3-1 te scoren.

Dat vroeg om een reactie en Os besloot in de rust het systeem aan te passen. En dat had effect. Nadat Libertas de voorsprong eerst nog wist uit te bouwen naar 4-1 ontstond meer balans in het team van Os. Dat vertaalde zich door in een aantal mooie kansen waarvan Wendy Remert er een omzette in een prachtig doelpunt. Helaas zorgde de krappe bezetting voor vermoeidheid in het team en zaten meer doelpunten er niet meer in. Eindstand: 4-2.

En zo sluiten we onze eerste competitieweek af met gemengde gevoelens. We zien veel potentie in dit team en de individuele spelers. Dat biedt mogelijkheden en die gaan we optimaal benutten. Tegelijkertijd hebben we afscheid moeten nemen van een belangrijke speelster en blijft onze bezetting een punt van zorg. Maar we houden onze focus en gaan er volgende week weer volop tegenaan, tijdens onze eerste thuiswedstrijd tegen Zwolle!